Wij zijn Erik en Donja , woonachtig in het Overijsselse Geerdijk.

 

Van kinds af aan, zijn we beide opgegroeid met honden, toen we 7 jaar geleden onze huidige woning kochten, waar een behoorlijke tuin bij zat…..was het wel duidelijk; er moest een grote hond komen.

 

Na veel lezen en rondneuzen op internet, kwamen we uit bij de bullmastiff. Deze hond had voor ons, alles wat we zochten in een hond ; groot, stoer maar toch met een super fijn karakter.

 

We gingen ons orienteren en het bleek dat er dicht bij ons in de buurt zelfs een bullmastiffkennel gevestigd was, met naar onze mening een mooie combinatie in de planning.

We hebben die kennel bezocht, waren erg enthousiast en zo kwamen we daar op de wachtlijst voor een pup !

 

Toen de pups er waren, zaten wij helaas toch nog in een verbouwing van ons huis, dus moesten we verstandig zijn en wachten……

Als je midden in een grote verbouwing zit, heb je naar onze mening te weinig tijd voor een pup, en wij vinden een grote hond leuk, maar juist dan is het erg belangrijk dat de hond een goede opvoeding krijgt,

Je moet immers goed weten waar je aan begint, zo n lief klein pupje wordt ook groot !

 

Het duurde even voor het volgende nest kwam…..en toen was het dan zo ver! We konden Kane (Social Giant Simpson) ophalen!

Wat waren we gelukkig en wat heeft deze hond ons hart gestolen !

Na een aantal leuke reacties , op een mooi opgroeiende Kane, besloten we een keer een show met hem te lopen, dit werd een succes en het “bullmastiff virus”was helemaal toegeslagen.

 

We gingen kijken naar een bullmastiff teefje ( dat zijn er uiteindelijk twee geworden), een kennelnaam werd aangevraagd en Cursus KK1 (Kynologische kennis)werd gevolgd. Ook op de teefjes hebben we nogal even gewacht, die moesten uit een voor ons speciale kennel uit Engeland komen ("THE STORY") en zo werd ons hondengezinnetje uitgebreid met Jill (Oldwell Lotus ) en Beau (Oldwell Senna)

 •  

  Op de eerste show die we liepen met Kane, kwam er een vrouw met ons praten, ze was erg onder de indruk van Kane en wij eigenlijk van haar, want ze wist veel van de bullmastiff te vertellen. Naderhand hadden we allebei zoiets van ; waarom hebben we geen telefoonnummer of mailadres gevraagd ?...van iemand als zij konden wij nog veel van leren….

   

  Op de Pinkstershow in Arnhem, kwamen we haar weer tegen en wilde ze graag een foto van Kane maken, toen hebben we natuurlijk wel haar telefoonnummer gevraagd en na even praten, bleek ze zelfs bij ons in de buurt te wonen. Ze bleek een dochter te zijn van de familie Boerman……deze familie heeft samen met de familie Hammink, heel wat betekend voor de bullmastiff in Nederland !

   

  Op ons eerste bezoek bij haar, vertelde ze dat haar vader hun eerste bullmastiff uit Engeland had gehaald, bij de Oldwell kennel, er werd vol passie over verteld, foto’s werden bekeken en ze zou gaan zoeken of ze nog contactgegevens had van deze Oldwell kennel.

  Mss. Anne Collias en Oldwell Bugler

  Oldwell April

  Harry Colliass (Anne's vader) Oldwell Ch Mi-trooper van Marbette

  Onze interesse werd gewekt, we gingen lezen over de Oldwell kennel, het verhaal in het boek World of bullmastiff 2004, vonden wij geweldig ! Daar zouden wij wel graag een kijkje willen nemen….

  Er werd gebeld naar Engeland, en na een show daar, waren we welkom bij Anne en Rose Collias. Alles was nog precies zoals in het boek beschreven stond, wat waren we onder de indruk !

  De Fam. Collias hadden rond de 2e wereldoorlog hun eerste bullmastiff. Het echte succes begon voor de Oldwell kennel in 1960, met hun eerste kampioen. Op een gegeven moment hadden ze meer dan 50 bullmastiffs. Hun dochter Anne heeft de traditie van de Oldwell kennel voortgezet, wel op kleinere schaal, maar met evenveel passie voor het ras en zeker met succes

  Champion Oldwell Bugler.Oldwells 60

  Wij hadden al langer het idee dat Kane een vriendje moest hebben, dus als deze bij de Oldwell kennel weg kon komen, zou dat geweldig zijn. Tijdens één van de volgende bezoekjes vroegen we Anne om een pup, toen raadde zij eigenlijk wel een teef aan en geen reu. Dit zette ons aan het denken….misschien konden we dan wellicht zelf ook ooit eens een nestje fokken?

   

  Zo kwamen Oldwell Lotus en Oldwell Senna erbij. De Oldwell kennel heeft erg veel indruk op ons gemaakt, wij zijn dan ook trots dat onze twee teefjes in deze kennel zijn geboren, voortgekomen uit een LEGENDARISCHE BRON, vandaar onze kennelnaam From a legendary well….

   

  Wij danken Anne en Rose Collias voor hun vertrouwen in ons en natuurlijk Jan en Willy Hendriksen-Boerman die ons dichter bij de Oldwell kennel brachten.

  Ch Oldwell Hornblower

Wij hopen in de toekomst, af en toe , een nestje mooie gezonde pups te fokken, waar toekomstige pupkopers veel plezier aan zullen beleven en wie weet zit er ook wel eens een showmaster bij, maar uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen topper zelf thuis!

 

Wij hopen dat u veel plezier beleefd aan het lezen van onze site !  Voor vragen of interesse... neem gerust contact met ons op !

+31 (0)546 645932

+31 (0)6-19883538 (Mobiel)

fromalegendarywell@gmail.com

Vriendelijke groeten

follow us